• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Op een step kunnen kinderen hun natuurlijke bewegingsdrang de vrije loop laten en tegelijkertijd hun motorische vaardigheden en evenwicht trainen. In de loop der jaren zijn de steps technisch geëvolueerd en het assortiment strekt zich nu uit van traditionele houten scooters tot moderne metalen stadsscooters en futuristisch ogende kinderscooters met rockeraandrijving.
We laten je kennismaken met de meest populaire steps voor kinderen en willen je graag helpen om het juiste model voor je kind te kiezen.

Voordelen van een step

Tijdens het rijden op een scooter ontdekt je kind op een speelse manier het plezier van het bewegen en besturen van een voertuig. Het besturen van een step bevordert de coördinatie omdat er meerdere bewegingen tegelijk moeten worden uitgevoerd. Je kind krijgt een gevoel voor snelheid, evenwicht en besturing. Dit kan zeer nuttig zijn als ze later leren fietsen en deze vaardigheden al hebben. De ervaring leert dat kinderen minder bang zijn om te fietsen als ze al veilig op een step kunnen rijden. Het fietsen gaat sneller, wat kinderen natuurlijk bijzonder trots maakt. De step is perfect om stoom af te blazen, maar ook om sociaal gedrag te leren. Kinderen leren rekening te houden met anderen en de step met andere kinderen te delen.

Voorwaarden voor het rijden op de step

Volgens deskundigen en fabrikanten kunnen kinderen vanaf 3 jaar op een step rijden. Dit kan echter niet in algemene termen worden vastgesteld aan de hand van de leeftijd van het kind, omdat het ook afhangt van de motorische vaardigheden die je kind al heeft. Als je kind de step zelfstandig kan vasthouden en het wegduwen met de voet en het gelijktijdig sturen kan coördineren, dan kan het rijplezier beginnen.
Het is ook belangrijk om lang genoeg te zijn, want als je kind nog te klein is voor de step, heeft hij of zij onvoldoende controle over het stuur. Het is het beste om te oefenen op een rechte ondergrond in een rustige omgeving, zoals een speeltuin of op je eigen terrein.

Volgens welke criteria kies ik de geschikte step?

Er zijn twee belangrijke criteria voor de keuze van de juiste scooter: de leeftijd van je kind en de omgeving waarin de scooter zal worden gebruikt. Kinderscooter met vier wielen zijn voor de jongste kinderen. Een step met twee wielen vooraan en twee wielen achter kan gebruikt worden door kinderen van 1,5 tot 2 jaar. Deze steps bieden zeer kleine kinderen veel stabiliteit omdat ze rechtop staan.

Step met drie wielen

Steps met drie wielen zijn ideaal om te starten. Ze zijn geschikt vanaf een leeftijd van ongeveer 3 jaar. Kinderen voelen zich bijzonder veilig op hun eerste ritten omdat drie wielen meer stabiliteit bieden dan twee. Deze steps zijn verkrijgbaar in twee versies: ofwel met één wiel voorin en twee wielen achterin of twee wielen voorin en één wiel achterin.

Step met twee wielen

De aanbevolen leeftijd voor de klassieke step met twee wielen is meestal 4 jaar. Ze zijn geschikt voor kinderen die tijdens het rijden hun eigen evenwicht kunnen bewaren. Tegelijkertijd zijn deze modellen ook de meest wendbare. De meeste fabrikanten geven aan voor welke leeftijdsgroep het betreffende model geschikt is. Dit is een goed uitgangspunt voor de keuze van de voor de leeftijd geschikte step.
Naast de leeftijd moet ook rekening worden gehouden met het maximale gebruiksgewicht van de step. Als het maximale gewicht niet wordt overschreden, zal het materiaal van de scooter niet overbelast raken en zal je kind er lang plezier aan beleven. De informatie over het maximaal toegestane gewicht vindt je meestal in de productbeschrijving van de fabrikant. In het ideale geval kies je voor een step die een bepaalde mate van opwaartse speling biedt en dus voor meerdere jaren kan worden gebruikt.

Welk model step is geschikt voor welk terrein?

Het tweede belangrijke selectiecriterium is het oppervlak waarop de step wordt gebruikt. Als je in de stad woont en je kind gebruikt de scooter voornamelijk op verharde wegen of oppervlakken, is een step met kunststof rollen ideaal.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.