• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Het centrale kenmerk van iemand die een geschikte meisjesfiets zoekt is de hoogte en/of binnen beenlengte (staplengte) van het kind.

Je kunt meisjesfietsen zoeken op basis van de grootte van de fietsen (zoals hier 26 inch)

Framematen en zadelhoogtes variëren echter enorm, zelfs met identieke fietsmaten. Tot een paar jaar geleden was meisjesfiets 26 inch ook de standaardmaat voor mountainbikes, inclusief volwassen fietsen.
Onder de 26 inch meisjesfietsen op deze pagina vind je fietsen die goed berijdbaar zijn vanaf een hoogte van 115 cm – en fietsen die alleen passen vanaf een hoogte van 164 cm! Daarom is het dringend aan te raden om een fiets te zoeken die past bij de grootte van het kind of de jongere!

26 Inch allround & Stadsfietsen voor meisjes

Veel 26 inch meisjesfietsen bevinden zich in het Allround gebied. Deze fietsen zijn vooral geschikt voor asfalt, boswegen en eenvoudig terrein. Het zijn 26 inch meisjesfietsen die volledig zijn uitgerust met spatborden, verlichting, bagagerekken, statieven enz. – zelfs met naafversnellingen.
Maar Kinderfietsen24.nl wil alleen maar echt goede fietsen aanbevelen. Veel fabrikanten bieden optionele spatborden en bagagedragers aan – en misschien zelfs een verlichtingssysteem met naafdynamo. Natuurlijk is licht onmisbaar bij een 26 inch meisjesfiets. Maar vandaag de dag kun je ook plug-in lampen kopen in bijna elke helderheid en kwaliteit. De meeste 26 inch all-round wielen van meisjesfietsen kunnen eenvoudig achteraf worden uitgerust met onderdelen van andere leveranciers. Want vanaf 26 inch fietsmaat is het aanbod aan extra uitrusting groot.

Lichte 26 inch meisjesfietsen – past precies tot op de centimeter nauwkeurig
We bieden een overzicht van lichte en hoogwaardige kinder- en jeugdfietsen – zelfs (nog) minder bekende merken. Vind lichte meisjesfietsen tot op de centimeter in de juiste maat. Alleen fietsen die aan transparante kwaliteitscriteria voldoen. Van het stuur tot de eerste fiets tot echte mountainbikes en racefietsen.

Is een 26 inch meisjesfiets geschikt?

Lichaamslengte en binnen beenlengte of staplengte zijn belangrijk om op te meten voordat je een meisjesfiets koopt. Om bij Kinderfietsen24.nl naar geschikte fietsen te kunnen zoeken, moet je de huidige grootte van je kind kennen.
Je kan de juiste fietsen nog nauwkeuriger vinden als je de binnen beenlengte meet. Het wordt vaak aangeduid als staplengte en kan gemakkelijk worden vastgesteld in twee minuten. Weet je nu de huidige grootte en/of de binnen beenlengte van je kind?

Maatregelen voor de eerste rit

Voorafgaand aan de eerste rit met een 26 inch meisjesfiets moeten de banden tot de maximale waarde worden opgepompt. Bij gebruik van een velgrem in plaats van een schijfrem moeten broze of zelfs versleten remblokken die niet meer op de velg rusten, worden vervangen. De volgende stap is het controleren van de treksterkte van de handrem. De hendel moet gemakkelijk te verplaatsen zijn en de rem moet na een korte beweging stevig vastgrijpen. Om de 26 inch meisjesfiets veilig te maken voor het komende seizoen, wordt de verlichting gecontroleerd. Indien in plaats van een naafdynamo een zij- of velgdynamo wordt gebruikt, moet erop worden toegezien dat deze correct op de band of velg is gemonteerd. Ook de voor- en achterlichten moeten werken. In beide gevallen kan kou en vocht de draad en contacten aantasten. Wie het uiterlijk van zijn fiets op prijs stelt, kan de 26 inch meisjesfiets met warm zeepsopje zorgvuldig schoonmaken.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.