• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Vanaf de 24 inch modellen is een meisjesfiets niet ondergeschikt aan de volwassen fietsen! Of het nu gaat om een stijlvolle stadscruiser of een off-road mountainbike (MTB) – de meiden hebben alles wat het hart van een fietser begeert bij de hand. Als vader en dochter hun fietsen samen uit de garage halen om de bospaden van de regio te veroveren, kunnen hun nakomelingen gemakkelijk de 24 inch meisjesfiets volgen. Met een versnelling tot 27 versnellingen, volledige vering en een stevig frame overtreft het meisje snel zijn vader. Met de focus op hoge kwaliteit en veiligheid zijn de meisjesfietsen robuust gebouwd en zijn ze bestand tegen een ritje over heuvels en dalen. Wanneer aan de wensen en eisen van de jonge fietsers wordt voldaan, staat niets het plezier van het rijden op een 24 inch meisjesfiets in de weg. Daarom heeft Kinderfietsen24.nl een selectie van stads-, trekking-, mountainbike- en racefietsen (MTB) met 24 inch meisjesfietsen en altijd de juiste fiets voor het gewenste doel.

Wat is de minimum leeftijd voor een 24 inch meisjesfiets?

De beste manier om veilig rijden te garanderen is ervoor te zorgen dat het kind fysiek fit is. De binnen beenlengte of staplengte van de jongens of meisjes bepaalt hoeveel centimeter de fiets moet hebben en hoe groot het frame moet zijn. De staplengte wordt gemeten vanaf de zool tot aan de stap – 69 cm staplengte en een lichaamslengte van ongeveer 1,46 m zijn ideaal voor een 24-inch meisjesfiets. Op de leeftijd van 10-11 jaar is aan deze criteria grotendeels voldaan. Tot een staplengte van ca. 75 cm – en dus vaak tot de leeftijd van 13 of 14 jaar – is een 24 inch meisjesfiets de ideale begeleider voor fietstochten, de weg naar school of naar vrienden. Door verschillende framehoogtes en verschillende lange zadelstokken kan de gewenste fiets ondertussen verder worden aangepast.

Wat is de juiste framemaat voor een 24 inch meisjesfiets?

De term “meisjesfiets 24 inch” verwijst naar de bandenmaat van de fiets. Met 24 inch is dit veel groter dan de grootte van meisjesfietsen, waarop kinderen hun eerste pogingen om te rijden verzamelen. Omdat elk kind met verschillende snelheden groeit, ongeacht geslacht en leeftijd, moet bij de keuze van de juiste fiets ook rekening worden gehouden met de framemaat. Framestangen die tot aan het zadel aflopen zorgen ervoor dat meisjesfietsen te allen tijde veilig kunnen remmen zonder dat de kleintjes bij het afdalen op de stangen vallen.

Is het kind gegroeid?

De schuine balk vergemakkelijkt zowel de opstijging als de afdaling in het geval van een noodstop. Een 24 inch meisjesfiets kan met een iets hoger frame worden bereden zonder dat dit ten koste gaat van het rijgedrag en de veiligheid. Dit betekent dat een nieuwe fiets niet direct na een groeispurt hoeft te worden aangeschaft.

Welke 24 inch meisjesfiets is de juiste voor jou?

Om te beslissen welke 24 inch meisjesfiets de juiste is, is het noodzakelijk om het gebruiksgebied en de eisen van de kinderen te bepalen. Worden er vooral korte afstanden afgelegd in de stad, of staan fietstochten met het hele gezin op het programma? Mountainbikes zijn meestal net zo geschikt voor lange fietstochten met het hele gezin als trekking- en vrijetijdsfietsen. Een stadsfiets is een goede keuze als de kinderen vooral naar school of een sportveld moeten reizen; in beide gevallen is een ergonomische en comfortabele zithouding belangrijk. Voor off-road tochten is een mountainbike (MTB) de eerste keuze: volledig geveerd (volledig geveerd), of gewoon uitgerust met een verende vork (hardtail), wordt de rit buiten de gebaande paden een ervaring.

More Close Filters …

Enig resultaat