• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Meisjesfiets 20 inch online kopen bij Kinderfietsen24.nl

Wat is er beter dan een fietstocht met het hele gezin: samen het fietspad veroveren, een picknick voorbereiden of een stop maken bij het nabijgelegen restaurant terwijl de zon schijnt? Zodra de kleintjes in staat zijn om te rijden, willen ze niet meer bij hun moeder of vader in het kinderzitje blijven, maar zelf de koning van het fietspad worden. Maar om zorgeloos te kunnen rijden, hebben kinderen de juiste fiets nodig. Vanaf een grootte van ongeveer 1,15 tot 1,20 m en een binnen beenlengte van ongeveer 51 cm is een 20 inch meisjesfiets aan te bevelen. De fiets moet voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid en rijvaardigheid – en er ook nog eens goed uitzien.
Naast de voorgeschreven uitrusting beveelt Kinderfietsen24.nl ook een hoogwaardig slot aan, een kettingbeschermer die kleding en benen beschermt tegen olie en letsel, een bagagedrager en voor- en achterspatborden. Als de meisjesfietsen echter aan het begin van het fietsseizoen regelmatig in een gespecialiseerde werkplaats worden gecontroleerd, staat niets een veilige 20-inch fietstocht in de weg.

Het meten van de juiste maat – wanneer komt een 20 inch meisjesfiets tot zijn recht?

Naast de motorische vaardigheden is de lengte van het kind de belangrijkste indicator bij de keuze van de juiste meisjesfiets. Om dit laatste te trainen is het raadzaam om op jonge leeftijd een fiets te gebruiken. Dit traint je rijgevoel en evenwichtsgevoel en je eerste bochtoefeningen. Om veilig op de fiets te kunnen fietsen, moeten het kind veilig met beide voeten op het zadel de grond kunnen bereiken om veilig en doelgericht tot stilstand te komen in wankele situaties of bij het remmen. De lengte van het kruis en het binnenbeen zijn daarom factoren die bepalend zijn voor de juiste maat van de fiets. Om dit te bepalen worden de kinderen (zonder schoenen) gemeten met gesloten benen. De hoogte van de voetzool tot aan het kruis resulteert in de zogenaamde kruislengte. Als dit tussen 1,15 en 1,20 m is, wordt een 20 inch meisjesfiets aanbevolen. De aanduiding “meisjesfiets 20 inch” verwijst hier naar de diameter van de band en is bij alle fabrikanten gestandaardiseerd.

Wat maakt een ideale 20 inch meisjesfiets ideaal?

Om te beslissen welke 20 inch meisjesfiets de juiste is, moet je niet alleen de uitrusting en kleur, maar ook de juiste accessoires kiezen. Dient de fiets voor de weg naar de speeltuin of wil je ook bospaden en landweggetjes veroveren?
Over de keuze van geschikte accessoires zoals manden, sloten, pompen en tassen.
Door de juiste accessoires te kiezen, zoals manden, sloten, pompen, tassen en verlichting, kan de 20-inch meisjesfiets op elk moment worden aangepast aan de omstandigheden. Het kan veilig worden afgesloten in de speeltuin en het vervoer van gymschoenen is geen probleem met de bijpassende fietstas. Dankzij waterflessen en -houders kunnen de kinderen de volwassenen tijdens een fietstocht gemakkelijk bijhouden – en de verplichte helm beschermt hen in geval van een val.

De juiste meisjesfiets 20 inch

Als je de grootte en de kleur van de inch hebt geselecteerd, moet je de details in detail bekijken. Hoogwaardige meisjesfietsen bijvoorbeeld maken het mogelijk om de stuur- en zadelhoogte te verstellen, waardoor een ergonomische zithouding gegarandeerd is. Als het kind comfortabel op de fiets zit, kunnen ook langere afstanden worden afgelegd. Een flexibele zithoogte en stuurkanteling maken ook een langer gebruik van de fiets mogelijk, omdat het kind de 20 inch meisjesfiets kan blijven gebruiken als deze tussen twee fietsseizoenen groeit.

Frame en kogellagers

Als de jonge fietsers hun 20 inch tweewieler eenmaal onder de knie hebben, willen ze ook het terrein onveilig maken en zich niet laten afschrikken door onverharde wegen of bospaden. Geschikte frames zijn hier met name te herkennen aan een hoge stijfheid en een licht gewicht. Of een aluminium of stalen frame wordt gebruikt, is van secundair belang. Door het kleine volume in vergelijking met volwassen fietsen is het materiaal – in de ware zin van het woord – niet zwaar. Hoogwaardige kogellagers en schroefverbindingen zorgen ook voor een veilige meisjesfiets. Naven op de achter- en voorwielen, pedaal- en traplagers moeten daarom van hoge kwaliteit zijn om ongelukken door slecht materiaal te voorkomen. Vierkante lagers worden hier als een veilige standaard beschouwd.

More Close Filters …

Toont alle 2 resultaten