• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

18 inch meisjesfiets voordelig kopen bij Kinderfietsen24.nl

Of het nu gaat om de weg naar school of een fietstocht met het gezin: met de juiste meisjesfiets wordt elke tocht een belevenis. Maar het kopen van de juiste fiets confronteert ouders en kinderen vaak met een veelheid aan vragen. Hoe groot moet het frame zijn? Wat is de beste maat voor een 18-inch meisjesfiets? Is de fiets uitgerust volgens de verkeersregels? Simpel gezegd: Welke meisjesfiets is de juiste? Op Kinderfietsen24.nl vindt je niet alleen een overzicht van de belangrijkste informatie, maar ook een breed scala aan producten voor de juiste meisjesfiets in de maten 12-18, 20 en 24 inch.

Richtlijnen voor een 18-inch meisjesfiets

18 inch fietsen zijn meestal kinderfietsen. Ze zijn verdeeld volgens de grootte van het wiel en niet volgens de hoogte van het frame. Veel meisjesfietsen zijn gemarkeerd met een leeftijd, maar dit geeft niet precies hun geschiktheid weer. Het is beter om de specifieke hoogte of staphoogte van het kind te bepalen en deze informatie te gebruiken om de juiste fiets te zoeken.
Als oriëntatiehulpmiddel kan worden gezegd dat kinderen met een lengte van 110 cm of meer en een staplengte tussen de 50 en 60 cm geschikt zijn voor een 18-inch meisjesfiets. Het kind moet niet alleen comfortabel zitten, maar ook met zijn voeten de grond kunnen bereiken en het stuur goed kunnen vasthouden. Een rechte zithouding is ook een voordeel om zo goed mogelijk zicht op de omgeving te hebben.

Eigenschappen en fietstypen 18 inch meisjesfiets

Voor wat betreft de uitrusting van een 18 inch meisjesfiets moet een onderscheid worden gemaakt naar het beoogde gebruik. Deze meisjesfiets wordt officieel niet beschouwd als een vervoermiddel, maar als speelgoed in de zin van de verkeerswetgeving. 18 inch meisjesfietsen zijn zelden uitgerust een naafdynamo. Fietsen met een geïntegreerde terugtraprem zijn eenvoudig en intuïtief te bedienen. Een versnelling is niet absoluut noodzakelijk en als dat wel het geval is, dan zijn ze in het eencijferige bereik.
De meeste 18-inch meisjes zijn vergelijkbaar als stads- en trekkingfietsen. Ze hebben een golfframe met een bovenbuis. We bieden de merken Volare en LOL aan. Aan de andere kant zijn er een klein aantal fietsen die ook 18 inch wielen hebben, maar van een ander type zijn.

Fietsencontrole – voor een veilige start van het fietsseizoen

Voordat je uiteindelijk de weg op gaat, moet je de fiets van elk kind – of het nu 12-18, 20 of 24 inch is – aan het begin van het seizoen controleren. Aangezien stijgende temperaturen in de wintermaanden banden en kabels kunnen aantasten, moet de fiets voor het voorjaar worden gecontroleerd op schade. Naast het controleren van de schroeven en banden ligt de nadruk op de remmen. Als de remhendels verstoppingsvrij en eenvoudig te bedienen zijn, moet de ketting worden gecontroleerd. De belasting van de fiets rekt de schakels uit en de ketting van de meisjesfiets kan spanning verliezen. Als het vast komt te zitten, moet het worden vastgezet om te voorkomen dat het eraf springt. Het is echter aan te bevelen om deze zorgvuldig te reinigen en vervolgens in te vetten.

More Close Filters …

Toont alle 5 resultaten