• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Als de kleintjes hun eerste stapjes zetten, zal het niet lang meer duren voordat ze ook op hun eerste fiets stappen. Ze zijn mobiel en kunnen gemakkelijk de hele familie bijhouden. In de eerste jaren beginnen ze hun evenwichtsgevoel te versterken met een fiets en zijn ze goed voorbereid op een fiets met pedalen. Aangezien de kleine kinderen snel groeien, zal er waarschijnlijk snel een nieuwe fiets nodig zijn. Maar wat is de juiste maat?

Wanneer hebben kinderen een 16 inch fiets nodig?

Deze vraag staat altijd op de voorgrond, vooral bij meisjesfietsen. Om het juiste model te kunnen kopen, moeten de fysieke omstandigheden van het kind worden vastgesteld. Naast de uitgesproken motorische vaardigheden omvat dit vooral de hoogte en de staplengte. De leeftijd is meestal niet bepalend voor de keuze van de juiste draad, omdat het niets zegt over de lichaamsmaten. Alleen zij zijn belangrijk om een comfortabel voertuig te kunnen kiezen.
De staplengte is bepalend. Er wordt ook gesproken over de binnen beenlengte, die waarschijnlijk meer beeldbepalend is. Het bepaalt de minimale hoogte van het zadel als het op de laagste hoogte is ingesteld. De kleintjes moeten nog steeds met beide voeten de grond kunnen raken als ze op de fiets zitten. Het stuur moet binnen handbereik zijn. De ideale zitpositie is meer rechtop en niet gebogen.

Wat zijn de kenmerken van deze kindermodellen?

Ze zijn vooral ontworpen voor veilig en comfortabel rijden. Veel producten zijn uitgerust met een bagagedrager. Op de meeste wielen zijn ook spatborden verkrijgbaar: ze voorkomen dat water en vuil opspatten. Veel 16 inch versies worden ook geleverd met een kettingbeschermer. Dit is zeer praktisch en veilig, omdat het voorkomt dat de broekspijp vast komt te zitten in de ketting. Het heeft ook een bel nodig om de aandacht te trekken op de stoep. Zo is iedereen veilig en attent op de weg.

Conclusie 16 inch meisjesfiets

De kleintjes hebben veel plezier met fietsen. De 16 inch modellen zijn voorzien van alle versieringen en glanzen in prachtige kleuren. Het zijn niet alleen de kleine eigenaren die van ze houden. Ze zijn dus flexibel en snel op weg. Het volgende familie-uitje zal ook een hoogtepunt zijn met het nieuwe favoriete model 16 inch meisjesfiets.

More Close Filters …

Toont alle 2 resultaten