• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

14 inch meisjesfietsen liggen precies tussen de 12 en 16 inch wielen. Heeft het kind überhaupt deze tussenmaat nodig? Voor welk kind is een 14 inch fiets geschikt? In onze gids willen we duidelijkheid verschaffen en hebben we een aantal zeer goede fietsen gevonden. 14 inch meisjesfietsen zijn nauwelijks groter dan 12 inch fietsen. Deze modellen zijn ook beginnersfietsen die geschikt zijn voor de eerste fietspogingen na het stuur. De verschillen met de 12 inch fietsen zijn zeer klein en er is waarschijnlijk geen enkele fabrikant die zowel twaalf als veertien inch fietsen aanbiedt.

Voor welke leeftijd is een 14 inch meisjesfiets geschikt?

Alle modellen worden aanbevolen door de fabrikanten vanaf een leeftijd van 3 jaar. Ook hier is de grootte belangrijker dan de leeftijd omdat elk kind anders is in zijn ontwikkeling. De 14 inch wielen zijn geschikt voor kinderen vanaf een lengte van 95 cm of een binnen beenlengte van ongeveer 40 cm. Dit wijkt niet af van de maatvoering van de 12 inch fietsen.

Maar wat is het verschil tussen 12 en 14 inch? En welke fiets is beter?

Het meest voor de hand liggende verschil zit in de prijs. Terwijl 12 inch modellen worden aangeboden door zeer veel fabrikanten (inclusief naamloze), is het assortiment van 14 inch wielen veel kleiner en exclusiever. Deze maat wordt alleen bediend door merkfabrikanten met hoge kwaliteitsnormen.
Dit resulteert vooral in een duidelijk lager gewicht. Een van de hier gepresenteerde 14 inch meisjesfietsen weegt meer dan 7 kg. De lichtste van de 12 inch fietsen weegt een opmerkelijke 8,9 kg. De hier gepresenteerde fietsen met 14 inch banden is veel hoger dan de prijs van de 12 inch fietsen. Maar je krijgt wel een technisch hogere kwaliteitsfiets. Ook hebben de fietsen geen bagagedrager en spatborden en hebben ze geen andere bevestigingspunten. Dit maakt ze heel anders dan de 12 inch modellen die meestal volledig zijn uitgerust.
Het maakt een groot verschil. Kinderen kunnen beter omgaan met lichtere 12 inch meisjesfietsen. Het is voor hen gemakkelijker om in en uit te stappen. Ze kunnen stoppen en na een zeer korte tijd zonder enige hulp uitstappen. Daarom voelen de kleintjes zich vanaf het begin veiliger op een lichte fiets. En dat zie je aan het feit dat ze er niet af willen omdat ze zo leuk zijn. Geef je kind deze vreugde en koop een hoogwaardige en lichte fiets. Helaas zijn deze gebruikte fietsen nog steeds erg duur. Het waardeverlies is vrij klein. Maar dit heeft ook het voordeel dat je ze goed kunt doorverkopen.

Terugtraprem of niet?

Misschien had je kind al een handrem op het stuur en oefende het daarmee de rem. En nu moet hij plotseling de terugtraprem gebruiken? Natuurlijk heeft dat geen zin. Ervan uitgaande dat je kind al kan fietsen, is de coördinatie van het trappen het grootste probleem voor je kind in het begin. Simpelweg omdat hier een abstracte beweging van de benen moet worden uitgevoerd die niet direct gerelateerd is aan het gewenste resultaat (de start).
In het begin zullen je kinderen proberen om met hun voeten te remmen zoals ze gewend zijn van een wiel. Er is ook een direct verband tussen doen en het gewenste resultaat. Daarom: zadel zo ver naar beneden dat je kind de grond goed kan raken.

More Close Filters …

Toont alle 6 resultaten