• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

De 12 inch meisjesfiets is vaak de fiets waarmee kinderen leren fietsen. De maat is geschikt voor een lichaamslengte tussen 95 en 104 cm – d.w.z. voor kinderen van 3 tot 4 jaar. De uitrusting van de fiets moet je gemakkelijk kunnen gebruiken en mag niet afleiden – bijvoorbeeld met speelgoed of soortgelijke accessoires. De lage instap en een eenvoudige maar robuuste constructie zorgen voor veiligheid tijdens het opstappen en afstappen en tijdens de rit.
Een versnelling is niet nodig in dit leeftijds- en maatbereik. De werking zou relatief ingewikkeld zijn en een bron van afleiding. De velgrem van het voorwiel en de terugtraprem hebben hun waarde als remsysteem bewezen. Ze zijn eenvoudig te bedienen en hebben voldoende vermogen om het wiel en de rijder te stoppen. Een kettingkast is een goede manier om problemen te voorkomen bij een 12 inch meisjesfiets. De accessoires en onderdelen moeten worden geschuurd of opgevuld om letsel te voorkomen.
Een van de meest populaire en ervaren fabrikanten is Volare.
Kindvriendelijke modellen zijn ook te vinden bij de merken Disney en Lief.

12 inch meisjesfiets: Zijwielen en wielen die met het kind meegroeien

Trainingswielen zijn de klassieke manier om te leren fietsen. Zij kunnen het proces echter ook belemmeren. Sommige pogingen zonder steun zijn daarom de moeite waard.
De benadering dat een fiets meegroeit met de groei van een meisjesfiets moet met de nodige voorzichtigheid worden gehanteerd. Een verstelbaar zadel en een schuine zitbuis zorgen voor wat speling. Ook een verstelbaar stuur. De pedaalkrukken mogen echter niet te lang zijn of het stuur te breed. Beide aspecten zijn ongemakkelijk en maken het moeilijk om in gevaarlijke situaties te werken en te reageren. Vering wordt niet aanbevolen, omdat deze alleen reageert bij een hoger gewicht.

12 inch meisjesfiets: Huidige en functionerende technologie

Zelfs als het kind na 6 maanden te klein is voor de fiets, is de doorverkoopwaarde vrij hoog door de garantie en het huidige model. Zelfs degenen die tweedehandsfietsen kopen, krijgen zelden meer geld voor de oude fiets dan voor de nieuwe. Je kunt ook een goed fietsslot of -helm kopen bij een gespecialiseerde dealer. Als er geen slot op de gebruikte fiets zit, moet je meer betalen.

Een meisjesfiets moet ook regelmatig onderhouden worden. Het voordeel van een nieuwe fiets is dat deze volledig functioneel is en dat de nakomelingen direct aan de slag kunnen. Optionele steunwielen zijn inbegrepen, afhankelijk van het model en de variant. Om veiligheidsredenen kan slechts één vlag worden aangeschaft. Een 12 inch meisjesfiets is ook online te koop, een groot aanbod en inspiratie is te vinden bij Kinderfietsen24.nl.

Toch willen we er hier op wijzen dat een nieuwe fiets moet worden aangeschaft als de nakomelingen al een verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Als je tweedehands fietsen koopt, moet je je dealer om de hoek vragen of zij ook tweedehands fietsen verkopen.

More Close Filters …

Toont alle 6 resultaten