• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

10 inch meisjesfietsen online kopen bij Kinderfietsen24.nl

10 inch meisjesfietsen zijn geschikt voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar met een kledingmaat tussen de 86 en 98. Vooral voor de eerste fiets is het belangrijk dat het kind goed aan de fiets went. Koop nooit een fiets die te groot is. Het is belangrijk dat een kind de grond kan raken met haar voeten.
Je kunt de juiste maat voor een meisjesfiets vinden door er op te zitten. Een van de voeten moet met een bijna recht been op het onderste pedaal kunnen rusten.

Verkeersveiligheid voor meisjesfietsen 10 inch

Hoe kleiner de weggebruikers, hoe slechter ze door andere weggebruikers worden gezien. Vooral kinderen zijn nog minder opvallend op de fiets dan volwassenen, een reden te meer waarom een meisjesfiets onder alle omstandigheden verkeerswaardig zou moeten zijn. Deelnemen aan het wegverkeer is voor veel kinderen een uitdaging en er is hier veel angst, vooral in het begin. Als onveiligheid en een gebrek aan rijervaring samenkomen met een niet volledig functionele fiets, kan dit helaas zeer slecht aflopen.
Zeer vaak worden zeer eenvoudige remmen en remhendels gemonteerd op 10-16 inch wielen. Ook als volwassene moet je vaak veel kracht uitoefenen om de remschoenen op de velg te krijgen. Zorg ervoor dat je kind de rem volledig kan aantrekken en trekken met zijn of haar eigen kracht. Bij een 10 inch fiets is het niet verstandig om een handrem te nemen.

Functie belangrijker dan look 10 inch meisjesfiets

Vooral voor kinderen is het erg belangrijk om op een coole fiets te rijden, maar je moet geen compromissen sluiten als het gaat om de functie. Ergonomie en gezondheid spelen ook voor kleine kinderen een belangrijke rol. Als je lange tijd op de verkeerde fiets rijdt, kan dit gezondheidsproblemen veroorzaken. Vooral tijdens de groeifase en in combinatie met een zware schooltas kunnen hoge belastingen optreden. De afstand van de zadelbuis tot het stuur en een rechte zithouding zijn bepalend voor het plezier of de noodzaak om te fietsen.

10 inch meisjesfiets: Beter een fiets kopen die te groot is, of niet?

Kinderen groeien snel en je weet nooit wanneer de volgende groeispurt komt. Veel ouders hebben daarom de neiging om een fiets te kopen die te groot is en waar het kind nog steeds “in moet groeien”. Een te grote fiets kan niet alleen het plezier van het fietsen wegnemen, het is ook erg gevaarlijk. Als je kind bijvoorbeeld niet veilig op de grond landt terwijl hij de fiets vasthoudt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Er is een reden waarom je de juiste 10 inch meisjesfiets moet kiezen.

Een nieuwe 10 inch meisjesfiets kost vaak veel geld

Omdat je niet weet hoe lang een kind kan fietsen, zijn de meeste ouders bang om een nieuwe te kopen. Natuurlijk is dit begrijpelijk, als je 100-200 Euro uitgeeft aan een fiets, wil je niet na 6 maanden een nieuwe kopen.
Toch raden we aan altijd een nieuwe 10 inch meisjesfiets te kopen, een nieuwe fiets heeft ook veel voordelen:

  • De fiets is direct klaar voor gebruik
  • U heeft garantie
More Close Filters …

Toont alle 5 resultaten