• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Om je te helpen bij je aankoopbeslissing, vindt je hier antwoorden op belangrijke vragen over onze 28 inch damesfietsen. Als je meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Waar is de 28 inch damesfiets voor bedoeld?

Veel stads- en trekkingfietsen vallen in de categorie 28 inch. Daarnaast zijn er cross- en fitnessfietsen voor sportieve mensen

E-bikes: nieuwe mogelijkheden voor het voortbewegen

De 28 inch damesfietsen zijn beschikbaar verschillende soorten fietsen. Welke voor jou de juiste is, hangt af van je interesses en voorkeuren. Citybikes vormen de meerderheid van de 28-inch damesfietsen. Deze damesfietsen zijn zeer robuuste en functionele fietsen, vooral ontworpen voor stadsverkeer en kortere afstanden, bijvoorbeeld om naar het werk te gaan of te winkelen. Trekking fietsen zijn ook breed aanwezig. Als je regelmatig lange fietstochten maakt of meerdere dagen een fietsvakantie plant, dan is deze sportieve en comfortabele fiets perfect voor jou.
Ook zeer sportieve fietsen zijn te vinden onder de damesfietsen met 28 inch, zoals cross- en fitnessfietsen, maar ook enkele racefietsen en mountainbikes. Daarnaast zijn veel e-bikes ook verkrijgbaar als 28-inch modellen, die met behulp van een kleine motor geheel nieuwe mogelijkheden bieden voor het voortbewegen van oudere of minder sportieve mensen.

De kenmerken van een goed 28 inch wiel

Kort en bondig: Hoge soepelheid bij het lopen, geweldig kantelgedrag en een goede rijcontrole. Natuurlijk is er een reden waarom zoveel damesfietsen zijn uitgerust met 28 inch wielen: De 28-inch fietsen blinken uit door hun enorme soepelheid, vooral op vlakke, goed ontwikkelde wegen, waardoor ze een eersteklas keuze zijn voor trekking- en stadsfietsen, maar ook voor racefietsen.
Ook damesfietsen die de verharde paden verlaten, profiteren van de 28 inch wielen. Als je van mountainbiken of crossbiken houdt, zul je het geweldige kantelgedrag van de 28 inch wielen waarderen: Wortels, stenen, oneffenheden – de fiets rolt er zonder problemen overheen en verslaat in dit opzicht duidelijk de 26 inch. Bovendien hebben 28-inch damesfietsen een hoog contactoppervlak, wat de grip en daarmee de controle over het rijden vergroot.

Welke uitrusting moet je 28 inch damesfiets hebben?

Verlichting, reflectoren en klokken moeten aanwezig zijn. Voor stads- en trekking fietsen is een goede bagagedrager handig. En kijk naar een hoge kwaliteit batterij belangrijk voor 28 inch e-bikes
Zoals elke fiets die je in het wegverkeer gebruikt, moet ook een 28 inch damesfiets volgens de regels worden uitgerust. In detail moet er een voorlicht, een achterlicht, voldoende reflectoren en een bel zijn. Voor sommige typen fietsen (bijv. racefietsen of MTB’s) behoren deze onderdelen om gewichtsredenen niet tot de basisuitrusting en moeten later worden aangeschaft.
Een stads- of trekking fiets moet ook een bagagedrager hebben, zodat je kleinere ladingen zoals boodschappen of bagage comfortabel kunt vervoeren. Zorg er bij het mountainbiken voor dat je brede banden hebt die je veel grip geven in het terrein. Voor racefietsen zorgen extreem smalle banden voor hoge snelheden. Als je een 28-inch e-bike wilt kopen, moet je waarde hechten aan een hoogwaardige en krachtige batterij.

Wat is het verschil met een mannenfiets?

Veel damesfietsen hebben geen bovenbuis. Ook heeft een 28 inch damesfiets een speciaal stuur en zadel. Om het in en uitstappen voor vrouwen te vergemakkelijken, werden de eerste damesfietsen ontworpen zonder bovenbuis. De ontbrekende bovenbuis is nog steeds een van de meest opvallende verschillen tussen dames- en herenfietsen. Verdere verschillen zijn te wijten aan de specifieke fysionomie van man en vrouw: De vrouwelijke romp is meestal kleiner dan de mannelijke romp, maar haar benen zijn langer in verhouding tot de rest van haar lichaam. Met deze omstandigheid wordt rekening gehouden bij de constructie van speciale vrouwenframes. Daarnaast zijn er dameszadels (met vulling van de gevoelige schaamstreek) en een smaller stuur (aangepast aan de smallere vrouwelijke schouder).

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.