• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Vanaf 2 jaar kun je echt beginnen met fietsen. De meeste kinderen hebben nu de kracht en de motoriek om veilig met het stuur te bewegen. Daarom worden er veel verschillende wielen aangeboden voor deze leeftijd.

Loopfietsen voor 2 jaar oude kinderen

Loopfietsen voor kinderen vanaf 2 jaar met een hoogte van 85 cm en een staplengte van 32 cm. Als je kind 2 jaar oud is, dan is het zeker geen baby meer. Loopfietsen zijn ideaal voor peuters omdat ze het evenwichtsgevoel en de motoriek stimuleren, kracht en uithoudingsvermogen trainen en tegelijkertijd plezier hebben in het bewegen en hun bewegingsbereik aanzienlijk kunnen uitbreiden.
Het wiel speelt daarom een belangrijke rol in de ontwikkeling van veel kinderen. Daarom zijn de eisen die je aan een loopfiets voor twee jaar oude kinderen moet stellen ook navenant hoog. De verschillen in ontwikkeling zijn echter enorm. Elk kind is anders. Wij helpen je de juiste loopfiets voor je kind te kopen.

Wat onderscheidt een loopfiets voor een leeftijd van 2 jaar?

Loopfietsen voor kinderen vanaf 2 jaar (dus voor kinderen vanaf 2 jaar) zijn de kleinste echte loopfietsen die er zijn. Voor kinderen vanaf 1 jaar raden wij de 4-wielers aan. Er zijn ook tweewielige loopfietsen die door de fabrikanten vanaf 1,5 jaar (18 maanden) worden aanbevolen, maar dit is eerder een uitzondering. Neem een kijkje in onze gids om te weten te komen welke maat geschikt is voor je kind.
Loopfietsen voor kinderen van 2 jaar zijn alleen modellen met 2 wielen. De wielen zijn echter nog steeds beginnerswielen. Ook de kinderen zijn op deze leeftijd nog steeds vrij zwak. Dit betekent dat er totaal andere eisen worden gesteld aan een goede loopfiets dan aan loopfietsen voor kinderen vanaf 3 jaar.
Allereerst moet de hoogte van het zitje bij je kind passen. Dit betekent dat de zadelhoogte kan worden aangepast aan de staplengte van je kind en dat het gewicht van de loopfiets in verhouding staat met de sterkte van je kind. Bekijk hoe je de juiste maat kunt bepalen. Het beschrijft ook onze indeling in de verschillende categorieën, die bedoeld is om de selectie te beperken tot loopfietsen die geschikt zijn voor je kind.
Dit zijn empirische en benaderende waarden zonder garantie. Natuurlijk is het ook niet altijd mogelijk om alle gegevens te combineren. In zo’n geval heeft de staplengte een hoger gewicht dan de leeftijd en de lengte, omdat de staplengte bepaalt of je kind past op een wiel met een bepaalde zadelhoogte.

Aanbevolen loopfietsen vanaf 2 jaar bij Kinderfietsen24.nl

De meeste loopfietsen in deze categorie hebben 12 inch wielen. Dit is ook zinvol voor kinderen van deze leeftijd en zorgt ervoor dat de wielen nog enige tijd goed passen. Er zijn zowel lucht- als massieve banden vertegenwoordigd. De algemene voor- en nadelen kunt je hier lezen. In deze categorie raden wij aan om een model met luchtbanden te kiezen. Ook al is het extra gewicht een last voor je kind in het begin. Een wiel met luchtbanden zal hem echter langer plezier geven.
Onze aanbeveling: probeer een bijzonder lichte loopfiets met luchtbanden te kopen.

Alle loopfietsen vanaf 2 jaar

Houd rekening met onze aanbevelingen voor de juiste maat en leeftijd van een loopfiets. Je zult merken dat onze leeftijdsaanbeveling vaak afwijkt van die van de fabrikant. Dit is te wijten aan het feit dat we uit de groottegegevens van de fabrikanten concluderen dat de leeftijd geschikt is.
Dit hoeft natuurlijk niet te passen en is ook afhankelijk van de grootte van je kind. In een dergelijk geval is het beter om de instructies van de fabrikant op te volgen, omdat de fabrikant in geval van twijfel meer ervaring heeft met het bepalen van de leeftijd van de fiets van het kind.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.