• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

24 inch jongensfietsen kopen bij Kinderfietsen24.nl

Vanaf de grootte van de 24 inch jongensfiets groeien de eisen kinderen als het om hun fiets gaat en onderscheiden zij zich in de bedrijfsvoering. Des te belangrijker is de keuze voor het juiste model en de uitrusting. Voor een stadsfiets zijn drie versnellingen en gladde banden de beste optie, voor het off-road rijden heeft het kind een echt derailleursysteem nodig met ‘minstens’ 27 versnellingen en ruwe spijkerbanden, evenals een telescopische vork en, indien mogelijk, een volledig frame. Bij de keuze van een 24 inch jongensfiets moet veiligheid altijd de hoogste prioriteit hebben: wat is absoluut noodzakelijk en wat is optioneel.

Voor wie is de 24 inch jongensfiets geschikt?

De 24 inch jongensfiets is een overgangsfiets voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 14 jaar. Met een beenlengte van 70 tot 80 cm is het een veilige en comfortabele keuze. Afhankelijk van het model zijn er variaties en een bepaalde mate van manoeuvreerruimte, afhankelijk van de framehoogte en de zadelpen. De meeste 24 inch jongensfietsen zijn uitgerust met een derailleur of naafversnelling tot ongeveer 11 versnellingen. Een velgrem is aan te raden voor goedkope modellen. Schijfremmen zijn technisch complexer en iets duurder. Een verlichtingssysteem, reflectoren en een bel zorgen voor veiligheid in het wegverkeer. Spatborden en een kettingkast, een bagagedrager maken de 24-inch jongensfiets geschikt voor dagelijkse routes en fietstochten met vrienden en familie.

Vooral bij jongens in trek: de mountainbike

De kinder- en jeugdfietsen zijn verkrijgbaar als jongens- en meisjesmodel. Hoewel de geometrie voor beide groepen gelijk is, verschillen de modellen in vormgeving. De mountainbike is een populaire fiets bij kinderen en tieners, vooral bij jongens. Een verende voorvork is alleen aan te raden in het hogere prijssegment, omdat het nog steeds relatief lage gewicht van de rijder een eersteklas technologie vereist. Bovendien vereisen verende vorken meer onderhoud dan starre vorken. 24 inch jongensfietsen worden geproduceerd door vele fabrikanten, zoals Volare. De Citybike met diepe instap, kettingkast en gladde banden is bij meisjes een populaire fiets voor het dagelijks leven. Een breed gebogen stuur zorgt voor een rechte zithouding met een goed overzicht.

Naafversnellingen of derailleurversnellingen bij een 24 inch jongensfiets

Net als bij andere fietsen kun je kiezen tussen twee soorten versnellingen op een 24 inch jongensfiets: Naaf- of derailleurversnellingen. Beide remsystemen bieden je voordelen. De ingekapselde schakeltechniek van naafversnellingen is beschermd tegen corrosie. Naafversnellingen hebben drie tot 14 versnellingen en zijn daarom bijzonder geschikt voor vlakke gebieden. Hoewel de derailleur versnelling open is en minder beschermd tegen vuil, is de reactietijd bij het schakelen snel. De derailleur heeft meestal 14 tot 30 versnellingen, zodat zelfs in bergachtige landschappen niets het rijplezier in de weg staat.

Bestel makkelijk en snel een 24 inch jongensfiets bij Kinderfietsen24.nl

Fietsen is een populaire vrijetijdsbesteding en bevordert de spieropbouw en de ontwikkeling van de motoriek van je kind. Bij Kinderfietsen24.nl ondersteunen wij je graag bij het maken van de juiste keuze – zodat niets je fietstocht in de weg staat! Wij vertellen je niet alleen waar je op moet letten bij het kiezen van een kinderfiets, maar ook waar je deze kunt krijgen tegen de beste prijs. Het juiste model 24 inch jongensfiets is slechts een paar klikken verwijderd.

More Close Filters …

Toont alle 2 resultaten