• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Jongensfiets 20 inch – een echte fiets!

Kinderen vanaf 5 jaar, die een kinderfiets 20 inch nodig hebben, kunnen meestal al fietsen. Om dit met plezier te kunnen doen, moet de kinderfiets aan hun eisen voldoen en betrouwbaar de bijbehorende uitdagingen aankunnen. In het 20 inch jongensfiets assortiment van kinderfietsen24.nl kun je kiezen uit verschillende fietstypes, afhankelijk van het beoogde gebruik. Bagagerekken zoals manden en spatborden zijn belangrijk voor dagelijkse ritjes naar school; betrouwbare verlichting en een terugtraprem zijn verplicht. Een Citybike jongensfiets 20 inch biedt dit alles. Als het is om een 20 inch jongensfiets dan zijn robuustheid en gemak erg belangrijk, dus kies voor een aluminium frame, in aanvulling op een derailleur en goede velgremmen. Een goede oplossing zijn vaak all-round modellen, die vergelijkbaar zijn met trekkingfietsen voor volwassenen, en geschikt voor zowel stads- als off-road fietsritten.

Wanneer is een 20 inch jongensfiets geschikt?

De leeftijdsrichtlijn voor een 20-inch wiel is 8 tot 10 jaar. Afhankelijk van de lichaamslengte is de wielmaat geschikt voor kinderen tussen 130 cm en 140 cm. De staplengte moet minimaal 55 cm en maximaal 67 cm bedragen. Afwijkingen zijn mogelijk als het zadel en het stuur gemakkelijk verstelbaar zijn. Hiervoor moet een zadel verstelbaar zijn, waardoor het contact van beide voeten met de grond mogelijk is. Het frame van de 20 inch jongensfiets is geschikt voor ervaren fietsers. Onervaren kinderen zijn kunnen beter kiezen voor een frame met een lage instap.

De uitrusting van een 20 inch jongensfiets

20 inch jongensfietsen zijn geschikt om deel te nemen aan het wegverkeer, mits de uitrusting correct is. Dit omvat een voor- en achterrem, reflectoren, een verlichtingssysteem en een bel. De remtechniek voor de 20 inch jongensfiets bestaat meestal uit twee velgremmen. Een versnelling met een laag aantal versnellingen is zinvol. Hiervoor is alleen een kettingring nodig, die gecombineerd wordt met een achterste tandwiel tussen 3 en 7 versnellingen. Een drie versnellingen zijn ook voldoende voor stadsverkeer.
Het verlichtingssysteem bestaat uit een voor- en achterlicht. Of het nu gaat om een klassieke dynamo- of naafdynamo of een accu, het is belangrijk dat deze helder genoeg is om de route in het donker te verlichten. Extra accessoires zoals kettingbeschermers, spatborden en een bagagedrager zijn bijzonder nuttig in het dagelijks leven. Een verende voorvork is overbodig gezien het lage gewicht van de rijder.

Grote merken voor de kleintjes

Bekijk nu de 20 inch jongensfietsen bij Kinderfietsen24.nl en bestel de fiets gemakkelijk online. Bestelling vanaf 100 euro zijn gratis en je hebt 14 dagen bedenktijd. Bestel dus vandaag nog en heb morgen een prachtige 20 inch jongensfiets in huis!

More Close Filters …

Toont alle 3 resultaten