• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

De juiste maar jongensfiets kopen

Het belangrijkste criterium bij het aanschaffen van een 18 inch jongensfiets de juiste maat. Gezien de snelle groei van het kind is het raadzaam om geen fiets te kiezen die op dit moment te groot is. Als het kind problemen heeft met het aanraken van de grond met zijn voeten bij het stoppen, kunnen er gevaarlijke situaties en valpartijen ontstaan. De grootte van het wiel moet daarom precies worden gekozen op basis van de huidige grootte van het kind. Voor veel fietsen wordt daarom naast de gebruikelijke inch-specificatie ook de juiste lichaamsgrootte of staplengte gespecificeerd. Deze waarden zijn waardevolle aanwijzingen voor de juiste groottekeuze.

Een 18 inch jongensfiets kopen

18 inch jongensfietsen zijn meestal kinderfietsen. Ze zijn verdeeld volgens de grootte van het wiel en niet volgens de hoogte van het frame. Veel kinderfietsen zijn gemarkeerd met een leeftijd, maar dit geeft niet precies hun geschiktheid weer. Het is beter om de specifieke hoogte of staphoogte van het kind te bepalen en deze informatie te gebruiken om de juiste fiets te zoeken. Als oriëntatiehulpmiddel kan worden gezegd dat kinderen met een lengte van 110 cm of meer en een staplengte tussen de 50 en 60 cm geschikt zijn voor een 18 inch jongensfiets. Het kind moet niet alleen comfortabel zitten, maar ook met zijn voeten de grond kunnen bereiken en het stuur goed vasthouden. Een rechte zithouding is ook belangrijk om zo goed mogelijk zicht op de omgeving te hebben.

Eigenschappen en andere fietstypen

Voor wat betreft de uitrusting van een 18-inch jongensfiets moet een onderscheid worden gemaakt naar het beoogde gebruik. Deze kinderfiets wordt officieel niet beschouwd als een vervoermiddel, maar als speelgoed. 18-inch jongensfietsen zijn zelden uitgerust een naafdynamo. Fietsen met een geïntegreerde terugtraprem zijn eenvoudig en intuïtief te bedienen. Schakelen is niet noodzakelijk en als dat wel het geval is, dan is er sprake van enkele versnellingen. Uiteraard moet de juiste fiets voorzien zijn van alle accessoires die nodig zijn voor een veilige deelname aan het wegverkeer. Deze omvatten de juiste verlichtingsapparatuur, spatborden, reflectoren, enz. Bovendien moet er veel aandacht worden besteed aan de kwaliteit en de afwerking van het wiel. Goede fietsen worden zijn getest en krijgen een bijbehorend keurmerk De extra uitrusting moet ook perfect passen en van hoge kwaliteit zijn. Dit omvat bijvoorbeeld de fietshelm, een slot om de fiets vast te zetten en soortgelijke zaken. Deze onderdelen moeten ook voorzien zijn van het passende testzegel van een erkende organisatie. Bij kinderfietsen24.nl kun je er zeker van zijn dat je een goede 18 inch jongensfiets in huis haalt. Kies een veilige en kwalitatief hoogwaardige fiets voor je kind.

More Close Filters …

Toont alle 3 resultaten