• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

16 inch jongensfiets voordelig kopen bij Kinderfietsen24.nl

16 inch jongensfietsen zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar met lengte van 104 – 110 cm. Om te zien of de fiets de juiste maat heeft voor je kind, is het het beste om hem uit te proberen. Wanneer één voet op de grond staat, moet de andere voet stevig op het onderste pedaal rusten met het been bijna recht. Koop nooit een fiets die te groot is! Kinderen kunnen angstig worden als ze niet comfortabel met hun voeten de grond bereiken. Onze producten zijn zorgvuldig vervaardigd, duurzaam en van hoge kwaliteit. Wij zijn specialist als het om kinderfietsen gaat.

Voordelig 16 inch jongensfietsen kopen bij Kinderfietsen24.nl

16-inch jongensfietsen zijn geschikt voor kinderen van meer dan 100 cm lang. 16-inch fietsen worden volgens de verkeerswetgeving als speelgoed beschouwd. Ook al mogen kinderen nog niet over wegen of fietspaden rijden, ze zullen ze er waarschijnlijk wel zelfstandig gebruik van maken. Kinderfietsen worden niet verdeeld op basis van de hoogte van het frame, maar op basis van de grootte van de wielen. De voor- en achterremmen zijn belangrijk – schakelen is overbodig.
16-inch wielen zijn geschikt voor kinderen vanaf drie of vier jaar met een lichaamslengte tussen 100 en 115 cm. Bij het verstellen van de zadelhoogte moet je ervoor zorgen dat het kind het stuur comfortabel kan vastpakken en gemakkelijk met beide voeten de grond kan bereiken terwijl het op het zadel zit. De kleintjes moeten zo rechtop mogelijk op de fiets kunnen zitten, zodat een optimale beleving van de omgeving gegarandeerd is.

Uitrusting 16 inch jongensfiets

Het 16 inch jongensfiets wordt vaak gebruikt om te leren fietsen. De uitrusting van de fietsen is minimalistisch, omdat deze niet moet worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan het wegverkeer. Een verlichtingssysteem, een verende voorvork of een complexe versnelling is niet nodig. Deze uitrustingsonderdelen zijn alleen geschikt voor kinderfietsen vanaf een wielmaat van 20 inch. Waar je wel op kunt letten bij het kopen van een 16 inch jongensfiets, is de beschikbaarheid van een voor- en achterwielrem. De terugtrapremmen zijn intuïtief te gebruiken, terwijl de voorrem een stevige velgrem moet zijn.

Zijwielen? Indien mogelijk niet gebruiken

Of het kind ondersteund moet worden bij het leren fietsen met steunwielen is een onderwerp van discussie. Inmiddels is het advies dat kinderen die al met een loopfiets balans weten te houden, het toevoegen van zijwielen niet aan te raden is. Het kind zal zonder zijwielen sneller leren fietsen.

More Close Filters …

Toont alle 10 resultaten