• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Jongensfiets 14 inch kopen bij Kinderfietsen24.nl

Kinderfietsen moeten veilig, robuust en onderhoudsarm zijn. Informeer je daarom voldoende over de kwaliteits- en veiligheidscriteria alvorens tot aankoop over te gaan. De volgende vragen kunnen nuttig zijn: Welke fiets is de juiste? Welke maat is het beste? Welke functies zijn zinvol en bieden maximale veiligheid? En welke modellen worden momenteel veel gekocht bij Kinderfietsen24.nl?

Welke 14 inch kinderfiets is de juiste?

Kinderfietsen zijn beschikbaar voor zowel meisjes als jongens. Over het algemeen moeten kinderfietsen een gemakkelijke op- en aftap mogelijk maken. Voor beginners zijn er modellen met een diepe toegang. Er zijn ook kinderfietsen die zijn uitgerust met steunwielen. Het assortiment omvat een grote verscheidenheid aan kleuren. 14 inch jongensfietsen worden in een kinderlijk design vervaardigd. Vele details versieren de fiets en nodigen je uit om van de rit te genieten. De fietsen voor jongens zijn verkrijgbaar in blauw, zwart of verschillende kleurencombinaties. Het ontwerp van de fietsen is gebaseerd op stripfiguren zoals Spiderman of kinderboeken en radiospeelfiguren zoals Captain Sharky. Afhankelijk van de lichamelijke groei is het mogelijk om tijdens de eerste schooljaren over te stappen op een jeugdfiets. Dit omvat voornamelijk stadsfietsen, mountainbikes en trekkingfietsen voor jongens en meisjes.

Welke fietsmaat is geschikt?

Voordat je een nieuwe fiets voor je kind koopt, moet je de wielmaat bepalen die past bij de staplengte (de binnen beenlengte) van het kind. Het codenummer geeft aan of het kind met beide voeten op de laagste zadelhoogte van de fiets de grond bereikt. Contact met de grond aan beide zijden moet altijd mogelijk zijn. Het biedt nodige veiligheid bij het leren fietsen op een 14 inch jongensfiets. Het is ook belangrijk om het zadel aan te passen aan de laagste instelbare zadelhoogte. De zadelhoogte is correct wanneer het been bijna gestrekt is in de laagste pedaalpositie.
Voor kinderen van drie tot zes jaar zijn fietsen met een bandenmaat van 12 tot 18 inch geschikt. Met deze wielen krijgen kinderen de kans krijgen om op een speelse manier te leren fietsen. Hoe snel dit gebeurt, hangt af van de fysieke omstandigheden en motorische vaardigheden van het kind. Vanaf een hoogte van ongeveer 120 cm en een staplengte van ongeveer 53 cm is het mogelijk om een 20-inch kinderfiets te rijden. Bij deze hoogte moet de maximale zadelhoogte 57 cm bedragen. Kinderfietsen met een wielmaat van 24 inch worden meestal gebruikt met een staplengte van 69 cm en een zadelhoogte van 75 cm. Het is echter niet aan te raden om een te grote fiets te kopen, omdat dit de kans op ongelukken vergroot. Wij raden kinderfietsen aan die verstelbaar zijn, bijvoorbeeld met een verstelbare zadelpen.

Waar moet een fiets mee uitgerust zijn om hem veilig te maken?

Afhankelijk van de grootte van het wiel zijn verschillende kenmerken belangrijk voor de veiligheid van het kind. Modellen van 12 tot 18 inch worden volgens de verkeerswetgeving als speelgoed geclassificeerd. Ze worden niet beschouwd als een vervoermiddel en moeten daarom niet als zodanig worden gebruikt. Toch moet je bij de keuze van een kinderfiets rekening houden met het ontwerp en de betrouwbaarheid van de onderdelen. Het is zinvol om een voorwielrem te gebruiken die geschikt is voor kinderen en om terug te trappen. Naast twee onafhankelijk werkende remmen zijn een verlichtingssysteem en een rood achterlicht verplicht. Koplampen en achterlichten mogen alleen samen schakelbaar zijn. Fietsen voor kinderen moeten ook voorzien zijn van reflectoren op de pedalen en een heldere bel.

More Close Filters …

Toont alle 2 resultaten