• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Online 28 inch fietsen voor tieners kopen

Kinderen willen de wereld ontdekken, soms alleen en met hun vrienden. Kinder- en jeugdfietsen zijn hiervoor uitstekend geschikt. Want met deze fietsen zijn de kinderen mobiel. Zowel de grotere als de kleinere kinderen krijgen meer mobiliteit met een kinderfiets. Kinder- en jeugdfietsen zijn vaak het eerste transportmiddel voor onze jongste kinderen. De eerste eigen fiets vergroot de bewegingsradius aanzienlijk en de wereld kan worden herontdekt. Met een speelfiets (loopwiel) wordt het fietsen geleerd en kunnen de eerste fietstochten samen met de ouders worden ondernomen.

De kenmerken van een 28 inch jongensfiets

De grotere kinderfiets, de jeugdfiets of 28 inch jongensfiets is van alle gemakken voorzien en heeft moderne verlichtingssystemen. Een veilige jeugdfiets voldoet aan de veiligheidsregels en stelt jonge fietsers in staat om deel te nemen aan het wegverkeer Deze omvatten licht, bel en reflectoren. Optioneel en afhankelijk van het model zijn bagagedrager en spatbord verkrijgbaar.

Staphoogte en framehoogte

Of een 28 inch fiets geschikt is voor je kind hangt af van de opstaphoogte (binnen beenlengte). Dit beschrijft de afstand tussen de vloer en het kruis en geeft aan of het kind met zijn voeten gemakkelijk de vloer kan bereiken met een laag aangezet fietszadel. Kinderen en adolescenten met een staplengte van 80 tot 90 centimeter kunnen in de regel op een 28 inch-fiets rijden. Naast de maat van de banden is ook de juiste framemaat belangrijk voor een optimaal rijcomfort. De ideale framehoogte wordt bepaald door de staplengte. Let op: Bij cross- en mountainbikes wordt de framehoogte vaak aangegeven in inches, bij andere fietsvarianten in centimeters. Als algemene regel geldt dat als je je fiets wilt gebruiken voor het sporten, het frame klein moet zijn. Dit zorgt voor de nodige stabiliteit en wendbaarheid. Grote frames daarentegen bieden comfort en een soepele werking.

28 inch jongensfietsen: veiligheid staat voorop

Veiligheid is het allerbelangrijkste als het gaat om 28 inch jongensfietsen. Daarom moet de maat altijd worden aangepast aan het kind. Een kinderfiets mag niet “op voorraad” gekocht worden. De voeten moeten de grond bereiken en het stuur van de kinderfiets moet in rechtopstaande zithouding gemakkelijk bereikbaar zijn. Kinderfietsen moeten verstelbare, kindvriendelijke remhendels hebben die gemakkelijk toegankelijk zijn. Verlichting is verplicht zodra kinderen niet alleen op de stoep, maar ook op het fietspad fietsen. Je vindt een grote selectie van goedkope 28 jongensfietsen in onze online winkel.

Grote keuze aan 28 inch jongensfietsen

In onze online fietsenwinkel vind je een groot aanbod aan fietsen jongeren en kinderen: kinderfietsen en jeugdfietsen van verschillende merken tegen redelijke prijzen. Bestel bij kinderfietsen24.nl kinderfietsen van bekende fabrikanten tegen redelijke prijzen. Geschikte accessoires en veilige kinderfietshelmen kun je het beste tegelijkertijd bestellen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.