• Dinsdag al bij u thuis
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • 14 dagen bedenktijd
  • Betaal achteraf met Klarna
  • 100+ Tevreden kopers

Er zijn verschillende jongensfietsen voor verschillende toepassingen beschikbaar bij Kinderfietsen24.nl. Een racefiets voor jongens is bijvoorbeeld een hogesnelheidsfiets die ontworpen is voor gebruik op asfalt en wegen. Mountainbiken stelt je jongens in staat om de natuur en het terrein te veroveren. De Citybike is een fiets die geschikt is voor dagelijks gebruik en die vooral in het stadsverkeer goed tot zijn recht komt. En met de Trekkingbike heb je de perfecte fiets voor lange fietstochten of fietsvakanties met de hele familie. De rest van een jongensfiets kan variëren van fiets tot fiets. Een stads- of trekkingfiets moet een stevige bagagedrager hebben waarop je een tas of stukken bagage kunt vervoeren. Bij het mountainbiken moet je letten op een goede vering en brede banden met veel profiel. Kenmerkend voor de racefiets zijn het gebogen stuur en de zeer smalle banden.

Wat zijn de verschillen tussen jongens- en meisjesfietsen?

Jongensfietsen hebben meestal een bovenbuis, de sturen zijn soms breder en het frame is deels groter gebouwd. In tegenstelling tot klassieke meisjesfietsen hebben jongensfietsen over het algemeen een bovenbuis. Er zijn echter ook verschillen die minder voor de hand liggend zijn: Zo is het stuur van jongensfietsen soms wat breder, omdat de mannelijke schouder natuurlijk ook breder is dan de vrouwelijke schouder. Daarnaast kan het frame van de jongensfiets ook groter zijn, omdat het vrouwelijke lichaam een kleinere framegeometrie vereist. Bovendien heeft het vrouwenzadel vaak speciale vulling om de gevoelige schaamstreek van de vrouw te beschermen.

Hoe bepaal je de juiste framehoogte van een jongensfiets?

Een verkeerde framehoogte bij een jongensfiets betekent een slechtere zithouding. De juiste framehoogte is cruciaal voor de veiligheid en het rijcomfort. Op een jongensfiets die te klein of te groot voor is, zit je slechter en fiets je automatisch minder veilig rond.

Waar kun je een jongensfiets het beste opbergen?

Een goede jongensfiets gaat een half leven lang mee. Voorwaarde hiervoor is echter wel dat de fiets correct wordt opgeborgen. Bewaar je jongensfiets op een droge plaats die in de zomer niet te warm is en in de winter niet te koud. Ideaal zou bijvoorbeeld in het huis zijn, maar ook de kelders of garages zijn prima. Om je fiets optimaal te beschermen tegen het weer is het een goed idee om speciale opberghoezen aan te schaffen. Als je weet dat je je fiets gedurende lange tijd niet zult rijden, moet je deze goed drogen voordat je hem opbergt en de bewegende delen (bijv. de ketting) grondig oliën.

Hoeveel wil je besteden aan een jongensfiets?

De vraag moet eerst zijn: Waar wil je je jongensfiets voor gebruiken? Als je gewoon op zoek bent naar een goede stadsfiets om comfortabel van A naar B te komen, kan 200 tot 300 euro genoeg zijn. Als je daarentegen op zoek bent naar een ultralichte racefiets die je over de finish brengt in de Kids Race, of een high-end mountainbike die je helpt om zelfs het moeilijkste terrein te veroveren, kom je snel in het viercijferige prijsregio’s terecht. Bij Kinderfietsen24.nl kun je echter hoogwaardige jongensfietsen kopen tegen zeer goede prijzen.